Vakuové sáčky vroubkované standard 200x300 mm 100 ks
- 3,25 Kč bez DPH/ks
- Pro bezkomorové - lištové balící stroje
- Vroubkovaná struktura pro usnadnění vypouštění vzduchu
Kategorie: | Vakuové sáčky vroubkované |
---|
Vroubkované sáčky jsou kompatibilní s 99 % zařízení takových značek, jako jsou např.: Profi Cook, FoodSaver, Zepter,
SilverCrest (balicí stroj z prodejen Lidl), Hendi, Severin, Intercom, Caso, Bartscher, Lund, Stalgast a další.
Co je vakuové balení potravin?
Vakuové balení je způsob balení potravin, který prodlužuje čerstvost baleného produktu.
Pro vakuové balení potřebujete baličku, která vakuum vytáhne. Fungují v lamelovém nebo komorovém provedení. Pro balení by měly být použity bariérové sáčky nepropustné pro kyslík. U lištového vakuovacího stroje musí mít sáčky kromě kyslíkové bariéry speciální ražbu (vroubky), aby bylo možné efektivněji odsát vzduch.
Tabulka srovnání čerstvosti potravin vakuově balených a nebalených:
Chlazené potraviny (+5 st C/-2 st C)
|
Čerstvost potravin nebalených vakuově
|
Čerstvost potravin vakuově balených
|
Zvěřina
|
2-3 dny
|
30-40 dnů
|
Hovězí maso
|
3-4 dny
|
30-40 dnů
|
Drůbež
|
2-3 dny
|
6-9 dnů
|
Pečené maso
|
2-3 dny
|
4-5 dnů
|
Hotové polévky
|
2-3 dny
|
40-60 dnů
|
Ryby v celku
|
1-3 dny
|
13-15 dnů
|
Tvrdý sýr
|
15-20 dnů
|
40- 60 dnů
|
Tvaroh
|
5-7 dnů
|
13-15 dnů
|
Čerstvá zelenina
|
5 dnů
|
30-40 dnů
|
Potraviny uložené v mrazničce (-15 st C/-18 st C)
|
Čerstvost potravin nebalených vakuově
|
Čerstvost potravin vakuově balených
|
Maso
|
6 měsíců
|
24-26 měsíců
|
Mleté maso
|
4 měsíce
|
20-22 měsíců
|
Drůbež
|
6 měsíců
|
24-26 měsíců
|
Ryby
|
6 měsíců
|
24-26 měsíců
|
Zelenina
|
8 - 10 měsíců
|
24-26 měsíců
|
Ovoce
|
6 - 8 měsíců
|
24-26 měsíců
|
Chléb, pečivo
|
6 - 8 měsíců
|
24-26 měsíců
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář